Ceciel Kroes

Ceciel Kroes

Amsterdam
tel: 0031 – 636 181 405
taichichuanstudio.nl

ckroes@dds.nl

Geeft les aan groepen en privé.
Workshops binnen- en buitenland.

Startte tai chi chuan in 1993 bij M. van Staalduijnen en werd zo leerling van grootmeester William C. C. Chen. Geeft les sinds 2002, groepen en privé, ontving in 2002 het sifu-certificaat, in 2013 het master-diploma voor alle vormen, applicaties, push hands.

Van 2008 tot 2012 bestuurslid van Stichting Taijiquan Nederland (STN), portefeuilles jury en buitenlandbeleid. Van 2012 tot 2021 bestuurslid van de Tai Chi / Qigung Federatie Europa (TCFE). Sinds 2023 ambassadeur Cheng Man Ch’ing lineages voor de Internationale Taichi Qigong Federatie (ITQF).

Ik hou erg van het bestuderen van verschillende Tai Chi stijlen en vormen, jureer bij internationale competities, volg meetings en workshops en beoefen zodoende andere vormen en wapens. Maar mijn kern blijft bij de leer van grootmeester William C. C. Chen.

Mijn reguliere lespraktijk bevindt zich in Amsterdam; workshops voor bedrijven, leerzame of gezellige uitjes en privélessen door het heel Nederland en daarbuiten.

Persoonlijke achtergrond:
Beeldend kunstenaar en klassiek musicus. De Tai Chi Chuan als een bewegings-/vechtkunst sluit naadloos aan bij de ervaringen van zelfontplooiing, discipline, bevrijden en terugvinden van eigen identiteit. In balans komen, al dan niet met een ander. Het Zwaard is van de traditionele wapens mijn absolute favoriet. Het werken met de zwaard-vorm heeft veel dimensie en is een goede ‘levens-oefening’, en gewoon ook heel fijn om te doen!

 

Scroll naar boven