Halfjaarlijkse lerarenbijeenkomst maart 2017: Amsterdam

De gecertificeerde Willian C. C. Chen leraren van ons platform houden twee keer per jaar een bijeenkomst, zoals de regelmatige lezers van deze website wel weten. Dit in de eerste plaats om ideeën en belevenissen uit onze Tai Chi lespraktijk uit te wisselen, maar toch ook om bij elkaar te zijn als Tai Chi familie.

Afgelopen 5 maart waren we in Amsterdam in de studio van wijlen Maartje van Staalduijnen. Deze studio zal na dit seizoen moeten sluiten…

Maartjes studio is een mooie lichte ruimte met enkel dat erin wat hoogst noodzakelijk is om les te geven: een vloer, een klok, twee gesloten kastjes met wapens en boeken, 1 tafel bij het raam die voor deze gelegenheid vooraf was gedekt voor de gezamenlijke lunch.

We dronken koffie en wisselden mooie verhalen uit over Maartje. Maartje was toch een zeer aanwezig en markant lid van deze groep, een absolute senior in kennis over de Body Mechanics en ook in contact met onze Grootmeester Chen en zijn familie.

Bovendien ‘haalde’ zij Laura naar Nederland, hierover gaf Laura een heel mooie getuigenis en een voorgelezen brief. Het was goed voor iedereen om zo bij elkaar te zitten en bij de plotselinge verlies van Maartje stil te staan.

Naast deze herdenking werd er ook inhoudelijk geoefend. Korte vorm, lange vorm, zwaardvorm, het kwam allemaal voorbij. We hebben uitgewisseld over warm-up oefeningen en de recente workshop van Grootmeester Chen in Bremen, waar hij weer enige nieuwe inzichten tentoon spreidde!

(Teaser: de ‘four-wheel drive is nu een three-wheel drive geworden, en de handen krijgen ook in het terug-bewegen extra aandacht… Meer hierover ongetwijfeld tijdens de jaarlijkse workshop van Grootmeester Chen, eind augustus, dit jaar in Deventer…)

Tot zover dit korte verslag van onze halfjaarlijkse lerarenbijeenkomst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven