Lerarenontmoeting, maart 2016

Lerarenontmoeting, maart 2016

Zoals de meeste bezoekers van deze site wel weten, ontmoeten wij, als gecertificeerd leraren in de stijl van Grootmeester William C. C. Chen, elkaar twee maal per jaar.
Omdat we elkaar anders alleen zouden zien tijdens een workshop van Grootmeester Chen. Als Tai Chi leraar ben je solistisch bezig, dus twee maal per jaar zo’n bijeenkomst is geen overbodige luxe.

Vorige week zondag, 6 maart, was het weer zo ver en dit keer waren we te bij ondergetekende: Ronald de Caluwé in Apeldoorn.
Rond 10 uur ’s ochtends waren we met z’n negenen aanwezig. Zie ook de groepsfoto bovenaan bij dit bericht. Ik zal jullie niet lastig vallen met alle gesprekken die er waren, maar we hebben een goede dag gehad.
Zo hebben we o.a. uitgewisseld over het les geven en samen geoefend. ’s Ochtends vorm gedaan, waarvan je hieronder een filmpje kunt zien.

https://www.youtube.com/watch?v=qOQFZEvmvbA

Tijdens het doen van de vorm zijn we volledig met de vorm bezig. Ik denk ook dat het meditatieve in de bewegingen te zien is. Grappig om te weten dat we tot enkele seconden voor het filmpje met elkaar aan het stoeien waren op een Tai Chi manier. Ik heb het dan over een spel dat we Pushing Hands noemen, waarbij je elkaars krachten verkent, leert omgaan met fysieke druk en met ontvangen en terug geven.
Zo’n dag is dus zeker niet de hele tijd een serieuze bedoening.

’s Middags, na de lunch, hebben we samen Chi Kung gedaan en tot slot de lange vorm van Grootmeester Chen.

In augustus zullen we elkaar waarschijnlijk wel weer zien, tijdens de jaarlijkse workshop van Grootmeester Chen. De leraren-intervisie- en samen-oefenen-dag is weer in september.

Prettig om zo uit te kunnen wisselen met gelijkgestemde leraren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven